Miras Davaları Ne Kadar Sürer?

Miras Davaları Ne Kadar Sürer?

Müvekkillerin miras davalarıyla ilgili olarak avukatlarına en çok yönelttikleri sorulardan biri bu davaların ne kadar süreceğidir. Öncelikle bu sürenin açılacak olan davanın türüne göre değişeceğini belirtmekte fayda var. Ayrıca davanın hangi adliyede açıldığı, dinlenecek tanık sayısı, dava konusu taşınmazların sayısı vb. etkenler de davanın ne kadar süreceğine muhakkak etki edecektir.

Genel olarak, “muris muvazaası davası” gibi en temel bir miras davasının temyiz (yani Yargıtay) süreci dahil olmak üzere en az 4 (dört) yılda sonuçlanacağını söylemek yanlış olmaz. Uygulamada bunun 6 (altı) yıla kadar uzadığına sık sık şahit olunmaktadır. Dolayısıyla açılacak bir dava için “1-2 yılda biter” diyenlere hiçbir şekilde aldanmamak gerekmektedir.

 

Share

Comments

  1. merhabalar ben işlerimin kötü gitmesi sonucu iflas ettim iş yerimi kapadım dukkan kırasınıu ödeyemedim fakat dukkan kontratı benim adıma değildı dukkan sahıbı bir senet getirdi bana imzalatdı aradan 8 yıl gibi bir zaman geçti bu arada anne ve babamı kaybettim onlardan kalan mirası paylaşmadık e devletde gördüm benim senedi avukata verip ıcra davası başlatmış ve muris olarak anne ve babamın ismi yer alıyor bu durumda ben ne yapmalıyım yardım ve cevaplar için şimdiden tşk ederim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.